tisdag 14 april 2009

Fattigdomen i Sverige




Är den ökade fattigdomen för utsatta i grupper något som borde uppmärksammas mer?


Ja, fattigdomen i Sverige bör uppmärksammas ifall det finns någon eldsjäl där ute som har resurser att hjälpa dessa utsatta till en bättre omgivning. För om man inte får uppmärksamhet, så får man ingen hjälp heller. Och det är hjälp som man behöver.





Socialen och de andra myndigheterna kanske kan mygla nu när det är som det är och göra lite som man vill med sina medlemmar för ingen får ju reda på något ifall det har hänt någon orättvisa eller liknande. Och det är just det som man inte vill ska hända!

Är den ett stort problem?

Klart att den är ett stort problem! Ingen vill ju vara fattig, så enkelt är det. Utan pengar och jobb blir du typ hjälplös och vet inte var du ska ta vägen vilket skapar obalans i allting.



Den borgliga regeringen har försämrat villkoren för sjukpensioner, arbetslösa och socialbidragstagare med argumentet att det måste löna sig att arbeta. Ge andra argument för och emot detta!



För



Det som är bra med deras förslag är att inga kan utnyttja bidragssystemet och få bidrag och bli sjukskrven även om man är i skick för att kunna arbeta.





Mot



Förslaget är inte bra eftersom de arbetslösa som absolut inte kan jobba inte får tillräckligt med pengar för att klara sig då a-kassan har blivit lägre.

Inga kommentarer: