fredag 5 december 2008

Pengar i fotbollen

Nu har det hänt igen, en klubb har bjudit massa pengar till en spelare för att kunna få den stjärnan till laget som de vill ha. Det är hisknande summor det handlar om och traggats upp till. Det senaste budet på en spelare är 1,5 miljarder, och det var från det engelska ligalaget Manchester City på den spanske EM-mästarmålvakten Iker Casillas i Real Madrid. City erbjöd honom 11 miljoner kr i månaden till och med utöver de 1,5 miljarder pengar till hans spanska klubb Real Madrid, det är helt sjukt! Köpa en spelare för 1,5 miljarder kr? Helt förbannat sjukt!
Även om det är en av världens bästa målvakter, han är faktiskt en vanlig människa också, det får man inte glömma. Men fotbollen är såklart en värld full med pengastinga personer som nästan skiter i att de är människor, de är såklart bara ute efter pengar!

Om Saddam Hussein enligt USA gick brott mot mänskligheten, då gör klubbar och agenter det också. En fotbollsspelare är en människa och inte en köpvara som till exempel en TV eller en dator.

Alltså, en fotbollsspelare är en människa, och inte en köpvara!

Inga kommentarer: