torsdag 11 december 2008

Konstiga uttalanden som leder till sparken


Konstiga uttalanden som leder till sparken...

Fotbollstränare

Det började med att Real Madrids tränare Bernd Schuster uttalade sig såhär inför El Clásico mot Barcelona...

– Det är inte möjligt att vinna på Camp Nou. Barcelona spelar väldigt bra där och det är deras år i år. Vi kan bara försöka och hoppas på att vi gör en bra match.


Vad menar Bernd Schuster med detta egentligen?

-Inte möjligt att vinna på Camp Nou mot Barcelona

Får en tränare för ett lag säga något sånt här till och mot sina spelare egentligen? Vilket fötroende och vilket angagemmang han visar för sina spelare. Det är så dumt för han gör allt det som en tränare inte ska säga och göra!

Klart att hans lag Real Madrid ligger 9 poäng efter största rivalen Barcelona, men ändå.

Får man verkligen uttala sig på det sätt som Schuster uttalade sig på helt ostraffat i en storklubb i Spanien som Real Madrid? Svaret kommer nu...

NEJ!

Efter detta uttalande fick tysken Bernd Schuster sparken två dagar efter att han har sagt att det inte är möjligt för Real att vinna mot Barcelona.


Hans eferträdare är Juande Ramos som i sin första match med sitt nya Real Madrid vann med 3-0 mot UEFA-cupmästarna Zenit med 3-0 hemma på Santiago Bernabeu i Champions League.

De första uttalanden från Ramos låter precis som det ska göra:

– Madrid är ett lag som, oavsett vad det är för match, måste gå in med maximal motivation.

och inför mötet med Barcelona
– Barcelona spelar riktigt bra, men Madrid spelar tillräckligt bra för att vinna på vilken arena i världen som helst.

Detta låter mycket bättre än vad Schusters gör. Bra bra Juande Ramos!

Hockeytränare

Den före detta Södertälje-tränaren Leif Strömberg har fått sparken precis då spelarna har tröttnat på hans tuffa och hänsynslösa ledarstil. TV-bilder har fångat när Leif Strömberg skriker könsord och grova svordomar till spelare i både med- och motståndarlag. Även i omklädningsrummet har det gått hett till. På grund av detta, och att SSK ligger näst sist i tabellen, har gjort sin sak till att han får sparken. Inte konstigt om man kollar på hans attityd och ledarskap mot sina spelare.

"Det har även funnits klagomål kring Strömbergs verbala ledarstil. TV-bilder har fångat när tränaren skriker könsord och grova svordomar till spelare i både med- och motståndarlag. Även i omklädningsrummet har det gått hett till.
Södertäljespelarna vill, strax efter att de fått beskedet om att Strömberg sparkats, tona ner betydelsen av tränarens språk.
– Visst psykar han oss lite, men det lär man sig att hantera, säger Linus Videll.
– Det är inget konstigt, han är som många andra tränare. Klarar man inte av att höra det där snacket, då får man sitta på bänken, säger Jörgen Bemström".


Det har även funnits klagomål kring Strömbergs verbala ledarstil. TV-bilder har fångat när tränaren skriker könsord och grova svordomar till spelare i både med- och motståndarlag. Även i omklädningsrummet har det gått hett till.
Södertäljespelarna vill, strax efter att de fått beskedet om att Strömberg sparkats, tona ner betydelsen av tränarens språk.
– Visst psykar han oss lite, men det lär man sig att hantera, säger Linus Videll.
– Det är inget konstigt, han är som många andra tränare. Klarar man inte av att höra det där snacket, då får man sitta på bänken, säger Jörgen Bemström.


Vilken ledarstil asså. Orka med sånt! Det är den sämsta ledarstilen man kan ha. Tror man att man vinner respekt och engagemang från sina spelare på detta sätt? Mitt svar är, nej. Man skrämmer sina spelare istället. Är det man vill som tränare? Om man vill göra så så är det helt kört.

Leif Strömberg uttalar sig såhär efter att han fått sparken

-Jag är pro, jag vet vad jag håller på med
– Jag lämnar klubben med jävligt hög svansföring.

Det verkar som att han är stolt över sina svordomar och könsord till sina spelare. I så fall är du helt fel ute Leif Strömberg.

Inga kommentarer: