måndag 25 maj 2009

Alkohol förstör

Jag har varit på en del fester där alkohol har infunnit sig. Denna alkohol spelar en viktig roll i fester. Många tänker såhär när de går på fest:
Utan att ta med sig alkohol på fest och inte dricka denna går inte, för om det är fest så måste man ha med sig alkohol och dricka denna för då blir det så mycket roligare och man kan ju dricka sig full och däcka och allt vad som kan hända när man super, eller har supit. Fast att man blir bakfull dagen efter så måste man supa, det finns inget annat.

Frågan jag ställer mig är att...

Varför gör man det? Varför gör man det och ökar risken till att skämma ut sig? För med alkohol i blodet så tappar man allt sitt förstånd, och då ökar risken för att man ska skämma ut sig, för man har tappat all kontroll på sig själv. Och vem vill göra detta.
Klart att det för vissa människor kan vara skönt att släppa lite på sin kontroll så att man blir mer avslappnad, och där har alkohol en lindrande hjälp till detta. Men även om detta är en god sida av alkoholen så finns det en del mörka sidor av den också. Dessa är...


- Man tappar all förstånd.

- Man tappar all kontroll.

- Man kan däcka där man inte vill göra, till exempel utomhus om festen hålls utomhus.

- Man blir bakfull.

- Man kan få åka in till sjukhuset och tas hand om där för att man har fått för hög promillehalt i blodet orsakat av alkoholen.

- Man kan köra rattfull.

- Man kan bli mer aggresiv och skapa våldsamheter runtomkring sig.

- Man kan göra saker när man är full som man skämms för när man blir nykter igen.

- Man kan ha oskyddat sex under tiden som är full, och det är inte så bra eftersom man kan få könssjukdomar, eller att tjejen kan bli gravid. Det är liksom inte en sak som man nog inte skulle utsätta sig själv för om man är i nyktert tillstånd. Och det är inte en sak som man gör i ordning bara sådär. Det är en svår sak kort sagt.

Så när man ska sammanfatta så är det nog säkrare och lättare att låta bli att dricka så himla mycket alkohol bara för att nå sitt mål, att dricka sig full. Det går att dricka måttlig så att man har kontroll på sig själv, det är okej, men absolut inte att dricka sig full bara för att man ska däcka. Det är bara onödigt och hemskt.

Kristdemokraterna är det enda partiet, som jag vet, som har tagit upp alkoholfrågan i deras val-plattform till EU-valet. För mig är det en viktig fråga som är värd att ta upp. Men frågan är hur denna fråga tas emot och behandlas av de som dricker alkohol. Det blir nog inte några glada miner, snarare sura. Alkoholfrågan kan vara svår att få igenom att man ska minska på alkoholtillförseln mellan EU:s gränser, men en sån sak är nödvändig så att mindre feser ska urarta och bli en katastrof, orsakat av att man har druckit alkohol.

Inga kommentarer: