tisdag 20 januari 2009

En spelare som tror att den är större än laget

Den brasilianske fotbollsspelaren Robinho, eg. Robson de Souza, har hamnat i bråk med ledningen i sin engelska Premier League-klubb Manchester City. Robinho har utgett önskemål att hans brasilianska polare, Ronaldinho och Kaká, skulle komma till City för att göra honom sällskap och göra City till en toppklubb. Man misslyckades med att köpa Ronaldinho från Barcelona då han gick till Milan istället, och även hans nya och nuvarande lagkamrat Kaká har man inte lyckats med att köpa även om man erbjöd Milan 2 miljarder i övergångssumma plus 3 miljoner i veckolön till Kaká. Men Kakás kommentar var...

- För mig är inte pengar allt utan jag vill spela i en klubb som kan kämpa och vinna titlar, därför vill jag fortsätta att spela i Milan.

Hedersamt gjort och ett bra tecken att pengar är ändå inte allt för alla i en pengasting fotbollsvärld.

Men Robinho är åt det andra hållet. Efter att han varit i Manchester City i en vecka så sa han såhär.

- Det tog mig en vecka att bli Gud i City.

Vilket ödmjukt uttalande.
Sen att han förmodligen vill bort från City nu när försöket att värva Kaká från Milan gick i stöpet, det kan man i alla fall tyda av att han har bråkat med Citys tränare Mark Hughes och sedan stuckit från Citys träningsläger.

Denna situationen är ett bra exempel på att Robinho tror att han är större än laget, en spelare som man inte direkt vill ha i sitt lag.

En spelare gör inget lag, men laget gör spelarna.

Men Robinho däremot är åt det andra hållet. Han gick till Manchester City bara för pengarna och att han har sagt och gjort såhär som är kränkande mot sina lagkamrater...
han har sagt såhär...
- Det tog mig en vecka för att bli Gud i City.

Samtidigt så har han ställt till problem för City efter att det inte gått att värva Kaká då han nobbade det bud som de la till Kakás förfogande.

Inga kommentarer: