fredag 16 januari 2009

Sjuka övergångssummor

Det har under ett långt tag rådit sjuka summor när det gäller pengar i fotbollen, men nu har det gått överstyr. Fotbollen handlar just nu tyvärr av bara om pengar, och det ser vi inte minst idag. Det handlar just nu om sjuka bud på spelare som anses vara de bästa i världen. Fyra exempel är dessa. Börjar med det lägsta...

1. Ronaldinho från Barcelona till Milan - 1 miljard.

2. Cristiano Ronaldo från Manchester United till Real Madrid - 1 miljard.

3. Iker Casillas från Real Madrid till Manchester City - 1, 2 miljarder.

4. Kaká från Milan till Manchester City - 2 miljarder.

Sammanlagt: 5, 2 miljarder kr.

5, 2 miljarder för fyra personer?! Helst sjukt!

Jag är trött på dessa summor inom fotbollen. Trött på att shejker och miljardärer ska få köpa upp en klubb och därifrån försöka köpa spelare för enorma summor. Fotbollsspelare får inte vara vanliga människor utan en köpvara. Detta skadar både fotbollen och människovärdet.

Det är som Arsene Wenger, tränare i Arsenal, säger...

- Jag har svårt att ta till mig de fantasibud som City levererar. Helt enkelt därför att jag leder en klubb som lever och agerar i en reell värld. I vår värld håller man igång verksamheten med tre typer av intäkter: biljettförsäljning, sponsorer och TV-rättigheter. City lever inte på vad de producerar.

Det är just Manchester City som just nu leder ligan om vem som buder mest pengar för en spelare just nu. De senaste buden de har lagt på spelare är 1,2 miljarder och 2 miljarder för två spelare. För den spelaren som de bjuder 2 miljarder för, Kaká, sägs få 3 miljoner i veckolön om han signar kontraktet. Ja tjena...

It's crazy.

Om det inte är nog med detta så är Manchester City berett att lägga 5-6 miljarder till på fler spelarköp när sommarens transferfönster öppnar.


Vart är fotbollen på väg? Det är skrämmande.
Om en sån här sak kommer svarta ner och förstöra fotbollen så är det för sorgligt...







Inga kommentarer: